Cut the Rope 2: 6 kersverse hapklare feiten

Cut the Rope 2: 6 kersverse hapklare feiten

Cut the Rope 2 is er eindelijk! Wat voor avonturen en mysteries staan het gulzige beestje Om Nom ditmaal te wachten?

Cut the Rope 2 is nu te downloaden voor iOS. Na de eerste game en twee spin-offs, keert de serie terug naar waar het begon. Is Cut the Rope 2 daarmee een regelrechte herhalingsoefening van het eerste deel? Nee, daarvoor valt er teveel nieuws te ontdekken in deze langverwachte opvolger.

Wist je bijvoorbeeld dat Om Nom nu kan bewegen? Lees snel verder voor meer interessante feitjes en geheimen over Cut the Rope 2!

Een spannende reis

Eerder zagen we Cut the Rope thema’s aandoen als Kerstmisexperimenten in een lab en tijdreizen; ditmaal gaat Om Nom op pad in de echte wereld.

Elk onderdeel van Cut the Rope 2 speelt zich af op een andere plek. We beginnen in het bos, gaan verder op het strand en komen vervolgens terecht op drie verschillende stedelijke landschappen: een stortplaats, een mooi park en de metro.

Voor nu is Cut the Rope 2 beperkt tot deze vijf werelden, maar ontwikkelaar ZeptoLab zegt binnenkort met meer te komen.

Om Nom versieren

Om Nom is schattig, maar zag er vooralsnog altijd hetzelfde uit. Daar brengt Cut the Rope 2 verandering in, met een verzameling accessoires zoals petjes, mutsen en kronen. Voor sommige daarvan moet je betalen, andere ontgrendel je door te spelen.

Maar Om Nom is niet het enige dat je aan kunt passen in Cut the Rope 2. Ook het uiterlijk van de snoepjes bepaal jij door er bijvoorbeeld met je vinger over te vegen.

Vrienden maken

Nieuw qua gameplay zijn de toegevoegde vrienden van Om Nom. In totaal kom je vijf wezens tegen, elk met dezelfde nieuwsgierige blik als de hoofdpersoon, maar met hun eigen speciale krachten.

Zo is er Lick, die met zijn lange tong kan voorkomen dat snoepjes naar beneden vallen. Of Blue, die zich kan vermenigvuldigen. En dan heb je ook nog Roto, een vliegend insect die je naar ver gelegen plekken kan brengen.

In beweging

In tegenstelling tot de eerste Cut the Rope, waar Om Nom een statisch personage was, is onze hongerige vriend in het tweede deel voortdurend in beweging. Zelf kan het groene monstertje niet bewegen, maar dankzij zijn nieuwe vrienden en bewegende structuren weet hij zich toch te verplaatsen.

Om Noms nieuwe mobiliteit is handig om de felbegeerde snoepjes te bereiken, maar er komt daardoor wel een nieuw gevaar kijken: je kan vallen! Tuimelt Om Nom naar beneden, dan moet je het level opnieuw beginnen.

Klavertje vier

In Cut the Rope 2 is het mogelijk om in-game geld te verdienen zonder dat je je echte portemonnee hoeft te trekken. Daar moet je natuurlijk wel voor werken. In elke wereld vind je een aantal klavers. Vind je die, dan speel je nieuwe content vrij, zonder echte euro’s ervoor neer te tellen.

Om klavers (en ook sterren) te verzamelen moet je vaak even verder kijken dan alleen het snoepje. Sommige zijn makkelijk te pakken, andere minder.

Een kwestie van sterren

In Cut the Rope 1 moest je eerst alle levels van één gedeelte uitspelen om een nieuw niveau te bereiken, ongeacht het aantal sterren dat je had verzameld. Dit werkt anders in Cut the Rope 2.

Om naar een volgende wereld te gaan hoef je namelijk niet alle levels te hebben gespeeld, maar een bepaald aantal sterren hebben weten te bemachtigen. Dat is gemakkelijk aan het begin, maar op een gegeven moment zul je bepaalde levels meerdere malen moeten spelen om aan je sterrenquotum te komen.

Als je daar het geduld niet voor hebt, kun je altijd nog de portemonnee trekken om via microtransacties nieuwe levels vrij te spelen.

Cut the Rope 2: momenteel alleen voor iOS

Op dit moment is Cut the Rope 2 alleen beschikbaar voor iPhone, iPad en iPod Touch. Wanneer volgen Android en Windows Phone? Hopelijk zo snel mogelijk, want op die andere snoepgame zijn we inmiddels wel een beetje uitgekeken.

Download Cut The Rope 2 voor iOS

  • Link Gekopieerd!
Bezig commentaar te laden